Ο άνδρας και το άγχος επίδοσης…

Όταν το πρόβλημα στύσης παρουσιάζεται αιφνίδια, τότε το ερώτημα που συνήθως βασανίζει τους άνδρες είναι ‘τί ήταν αυτό που πυροδότησε την έναρξη του προβλήματος’. Διάφορες καταστάσεις μπορούν να πυροδοτήσουν το πρώτο μπλοκάρισμα στη στύση (Althof SE. et al. Journal of Sexual Medicine;2010). Οι πιο συχνές είναι οι ακόλουθες:

Read more

Τι είναι το μπλοκάρισμα;

Κάθε άντρας, κάποια στιγμή στη ζωή του, θα έρθει αντιμέτωπος με την «κακή στιγμή»: την ψυχογενή αδυναμία να πετύχει καλή/σκληρή στύση ή την απώλειά της πριν την ολοκλήρωση την εκσπερμάτιση. Όταν αυτό συμβαίνει  ξαφνικά, από την μια μέρα στην άλλη, προκαλεί αμέσως μια αλληλουχία έντονων συναισθημάτων: έκπληξη, άγχος, φόβο, θυμό και τέλος απόγνωση.

Read more

Στυτική δυσλειτουργία: Ποια είναι τα συχνότερα αίτια, πώς αντιμετωπίζεται

Υπολογίζεται ότι 1 στους 20 άντρες κάτω των 40 ετών και 1 ένας στους 5 άνω των 60 ετών αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης.

Η επίτευξη της στύσης είναι μια εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία, στην οποία συμμετέχουν ο εγκέφαλος, ορμόνες, νεύρα, μύες, αγγεία και φυσικά τα συναισθήματα και ανώτερες ψυχικές λειτουργίες, όπως οι αισθήσεις, η μνήμη και η προσοχή. Μια διαταραχή στη διαδικασία αυτή μπορεί να είναι αίτιο στυτικής δυσλειτουργίας. Τα προβλήματα μπορεί να είναι οργανικά στην πορεία, όμως, θα προστεθεί και το άγχος, το οποίο θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και ανάστροφα, ενώ συχνά υπάρχει εξαρχής ένας συνδυασμός οργανικών και ψυχολογικών παραγόντων.

Τα πιο συχνά οργανικά αίτια είναι:

Read more

Σεξ: 4 λύσεις για την στυτική δυσλειτουργία…

Ο μεγαλύτερος φόβος ενός άντρα επάνω στο σεξ είναι να μην μπορεί να αποδώσει την ώρα της σεξουαλικής πράξης. Δυστυχώς πολλοί άντρες έχουν αυτό το πρόβλημα. Ακούει στο όνομα στυτική δυσλειτουργία. Αρκετοί καταφεύγουν στο Viagra. Μήπως όμως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να λυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα;

Εκτός από τις φαρμακευτικές, υπάρχουν και ορισμένες φυσικές μέθοδοι για να καταπολεμήσετε την στυτική δυσλειτουργία:

Read more

Κέντρο Προτιμήσεων Απορρήτου

0
    0
    Καλάθι
    Καλάθι άδειοΠίσω στο κατάστημα